The initiators


 

This is the Dutch part of this website. To make sure you upload your entry to the right country, choose your country from the list below.
Belgium | Germany | United Kingdom | South Africa


Lemniscaat is op zoek naar nieuw illustratietalent! Heb jij hét idee voor dat ene bijzondere prentenboek dat alleen jij kunt maken?
Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen.


De winnaars zijn bekend!


Anneke Bloema
Ivo Demas
Janneke Ipenburg

Van harte gefeliciteerd!Ben jij de unieke, inspirerende prentenboekenmaker die wij zoeken? Stuur ons dan drie van je meest bijzondere illustraties.
  • De illustraties moeten samen een verhaal vertellen. Dat verhaal mag zowel bestaand als zelfbedacht zijn. Stuur (in een Wordbestand) ook de teksten mee die bij de illustraties horen, en een korte samenvatting van het verhaal (niet meer dan 250 woorden).
  • De illustraties mogen niet eerder zijn gepubliceerd.
  • Je bent vrij om je technieken en materialen te kiezen.
  • Je mag alleen meedoen aan de wedstrijd als je nog geen prentenboek hebt uitgegeven bij een uitgeverij. Als je al wel educatieve boeken op je naam hebt staan, of andere genres (zoals illustraties in een bloemlezing, volwassenenfictie, of boekomslagen), is dat geen probleem.
  • Illustratoren uit andere landen dan Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, Duitsland en Nederland en België mogen ook meedoen aan de wedstrijd en kunnen hun inzending uploaden naar het land van hun keuze. Om communicatie richting de juryleden zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen we je dan wel om je teksten in het Engels aan te leveren.
Stuur vóór 15 mei 2018 je werk, mét begeleidende tekst, in op wwpbic.com. Als jouw inzending op de longlist belandt, vragen we je kopieën op te sturen per post.

Een professionele jury selecteert de drie beste inzendingen uit Nederland en België, Zuid-Afrika, Duitsland en Groot-Brittannië.
De uitslag wordt op deze website bekendgemaakt in juni 2018.

Winnaars worden per e-mail op de hoogte gesteld. Het werk van de twaalf winnaars wordt onderdeel van een reizende expositie, die zal worden tentoongesteld op verschillende locaties in de deelnemende landen. De definitieve selectie wordt gepubliceerd in een internationale catalogus en aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bolo
gna Children’s Book Fair 2019. Hiermee krijgen de kunstenaars een unieke kans om hun werk onder de aandacht te brengen van potentiële uitgevers.

Picture This! is een initiatief van uitgeverij Lemniscaat en het International Centre for the Picture Book in Society (GB). Deze illustratiewedstrijd wordt ondersteund door de uitgeverijen Lemniscaat (NL), Protea (ZA), Walker Books (GB), het Burg Wissem Bilderbuch Museum (DE) en het International Centre for the Picture Book in Society (GB).
JFBConnect not enabled. Please enable.